NA TEMELJU novih HNS-ovih propisa, NK Osijek i HNK Vukovar 1991 sklopili su ugovor o partnerstvu. Zahvaljujući tom ugovoru, Nenad Bjelica je poslao Vukovarcima tri perspektivna igrača, koji će se kaliti u 1. NL (bivšoj 2. HNL). U Vukovar su stigli vratar Franko Kolić (19), branič Alexander Uwem (20) te lijevi bek Luka Zebec (21).

Uwem može igrati za Nigeriju

Uwem je prošle sezone igrao za Osijek 2 u 2. HNL. Nogometni put započeo je u Dugom Selu kraj Zagreba, a nakon toga odlazi u Sesvete. Prošlog ljeta je prešao u Osijek i tu skuplja drugoligaško iskustvo. Prema pisanju portala Futbal Galore, Uwema su već kontaktirali iz nigerijskog nogometnog saveza. Nogometaš je zainteresiran nastupati za Nigeriju, iako trenutno ima pravo nastupa i za Hrvatsku. Uwem je rođen u Zagrebu 20. svibnja 2002. godine.

Zebec impresionirao Bjelicu

Vratar Kolić je također branio u Osijekovoj drugoj momčadi, a Zebec je prošle sezone igrao za Belišće u 3. HNL Istok. On je impresionirao Bjelicu na pripremama, no nije se uspio izboriti za mjesto pored Marina Leovca i Marija Jurčevića u seniorskoj momčadi Osijeka. Vukovar prvenstvo otvara u subotu gostovanjem kod Dubrave od 17:30.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.