LEGENDARNI košarkaški trener Duško Dule Vujošević dao je intervju za Antenu Zadar u kojem se osvrnuo na košarkaške i političke teme, budući da je poznat kao čovjek koji se nikada nije libio progovoriti o temama izvan sporta te je uvijek isticao čvrst antinacionalistički stav. Iz srpske košarke je protjeran prije nekoliko godina zbog kritika na račun Aleksandra Vučića.

“Svjedoci smo ponašanja lažnih patriota desetljećima, i u Srbiji i u drugim zemljama u regiji, i toga da su oni pod patriotskim zastavama skrivali ogromnu korupciju i bogatstvo koje su stekli na pravno neobjašnjiv način. Budući da je Srbija bila najmnogoljudnija država u bivšoj Jugoslaviji i da je kontrolirala JNA, sigurno je najveći krivac što rat nije izbjegnut, ali nije jedini krivac”, rekao je Vujošević. 

63-godišnji Vujošević, koji se inače nacionalno opredjeljuje kao Jugoslaven i Crnogorac, odrastao je u Beogradu, gdje je nakon skromne igračke karijere počeo graditi daleko uspješniju trenersku. U više navrata je vodio Partizan i kao najtrofejniji trener u povijesti kluba, koji je dva puta vodio do Final Four Eurolige, veliki je ljubimac Grobara unatoč tome što je početkom devedesetih kratko trenirao i najljućeg rivala, Crvenu zvezdu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.