BEOGRADSKA Crvena zvezda prošle je godine iznenadila nogometnu javnost kada je angažirala dotadašnjeg desnog beka Valencije, Talijana Cristiana Piccinija, koji je svega nekoliko mjeseci ranije upisao prve nastupe za reprezentaciju pod vodstvom Roberta Mancinija.

Piccini je ugovor sa Zvezdom potpisao do ljeta 2024. godine i očekivalo se da bude jedna od prvih violina momčadi Dejana Stankovića. Međutim, njegova prva sezona nije ispunila očekivanja usprkos tome što je klub bilježio dobre rezultate, kako u prvenstvu tako i u Europa ligi, gdje su unatoč dobroj igri ispali od kasnijih finalista Rangersa. 

Danas je prijevremeno raskinuo ugovor i tom prilikom Zvezdi oprostio dvogodišnju plaću. “Danas sam raskinuo ugovor sa svojim sada već bivšim klubom. Poslije deset godina u Seriji A i Primeri, nisam se mogao naviknuti na novu zemlju, zbog svojih navika i nekih drugih stvari“, poručio je Piccini i dodao:

“Posljedica svega je to da nisam bio sretan, što je bila kap koja je prelila čašu. Jako sam zahvalan na prilici da igram u najvećem klubu na Balkanu, da doživim atmosferu Marakane, da upoznam nevjerojatne navijače. Nisam želio dovoditi sebe u nezgodnu situaciju, pogotovo ne klub, zbog čega sam odlučio oprostiti dvije godine ugovora, kako bi Zvezda mogla dovesti zamjenu. Nogomet mi nikada nije bio pitanje novca, pogotovo nakon ozljede koju sam doživio 2019. godine. Igram nogomet da bih uživao, zbog strasti i ako to ne mogu naći, onda se maknem… Hvala Crvenoj zvezdi, od danas imate još jednog navijača.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.