STIPE BIUK sve je bliže odlasku iz Hajduka. U četvrtak je 19-godišnji krilni napadač prihvatio ponudu Sampdorije i sada se čeka pristanak splitskog kluba, objavio je portal sampnews24.com, koji prati zbivanja u klubu iz Genove. Hajduk navodno traži između šest i osam milijuna eura, ali talijanski prvoligaš nastoji sniziti cijenu.

Nazvali smo bivše igrače i trenere Hajduka za komentar mogućeg transfera najvrjednijeg mladog izdanka splitskog kluba. Zoran Vulić i Mario Carević imaju podijeljena mišljenja o tome treba li Hajduk pristati na transfer, ali se slažu da transfer u Italiju nije dobar potez za Biuka.

Vulić: To je mala cijena kad znamo za koliko se prodaju manje potentni igrači

“Uvijek mi je žao kad mladi igrač ode, ali Hajduk zarađuje jedino na tome. Šteta, mogao bi još puno pokazati u Splitu, a osim toga, on je zadnji mladi eksponat na kojem Hajduk može zaraditi”, rekao je Vulić, koji je dvaput bio prvak s Hajdukom kao igrač i jedanput kao trener.

On smatra da, ako ga već prodaje, klub s Poljuda mora tražiti veću odštetu od šest do osam milijuna eura, koliko se spominje: “Mislim da je to mala cijena kad znamo za koliko se danas prodaju puno manje potentni igrači. Ali treba se stvoriti priča oko njega, a uvijek mu se traži dlaka u jajetu, uvijek ima neki ‘ali’. Tipičan primjer je Marin Ljubičić u Austriji. Trebamo bolje čuvati svoju dicu.”

Foto: Zoran Vulić (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Carević, pak, kaže da je odšteta koju Hajduk traži dobra i da je teško ostati imun na takvu ponudu ako stigne.

“Biuk je top igrač po karakteristikama, ima lakoću pokreta, progresiju, samo fali statistike i, naravno, mora još neke stvari popraviti. Sigurno je najpotentniji mladi igrač Hajduka. Sampdoria je velik klub i to nije mala odšteta, a svi naši klubovi žive od transfera”, rekao je bivši Hajdukov veznjak.

I on i Vulić slažu se da Serie A nije dobar izbor, ne samo za njega nego za bilo kojeg mladog igrača, te da bi bilo puno bolje da završi u klubu poput Schalkea, koji je pokazivao interes još prošlog tjedna.

Carević: U Njemačkoj ili Španjolskoj prije bi napravio iskorak

“Bilo bi mu puno lakše da ima prilagodbu za inozemstvo preko francuske ili neke slične lige. Talijanska liga teška je za napadača jer se igra pretežno obrambeni nogomet, Sampdoria se u 90% utakmica brani. Volio bih da ode u zemlju u kojoj se više igra nogomet, nije Italija za mlade igrače općenito”, kaže Vulić, a Carević potvrđuje.

Foto: Mario Carević (Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

“Milijun je primjera naših mladih igrača koji su otišli tamo pa se nisu snašli. Treneri igraju na rezultat, taktički su fokusirani i svakom novom igraču treba duga prilagodba, ali Sampdoria sigurno ima plan za njega, kako ga pripremiti, adaptirati i koristiti, ako ga misli toliko platiti.

Nisam čuo za interes Schalkea, ali Njemačka je bogomdana za takve igrače jer se igra otvoreniji nogomet. Po meni, prije bi tamo ili u Španjolskoj napravio iskorak nego u Italiji. Ali sve ovisi o igraču, nije to pravilo”, zaključio je Carević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.