Nogometni klub Barcelona potrošio je najviše novca, oko 115 milijuna eura, na pojačanja u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, prenosi španjolski sportski list Marca.

.css-1aocayo{position:relative;width:100%;padding-bottom:100%;border-radius:0;}.css-1aocayo .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}KAKVE SU OVO VRADŽBINE? / Barcelona u jednom danu potpisala čak dvije megazvijezde i potrošila desetke milijuna eura. Odakle im novac?

Španjolski mediji podsjećaju da Barcelona donedavno nije mogla registrirati nove nogometaše, a imala je dugove veće od milijardu eura.

Ipak, katalonski klub trenutno je na prvom mjestu u svijetu po trošenju novca u prijelaznom roku.

Barcelona je Rafinhu platila 55, uz još 10 milijuna eura, a Lewandowskog 45 i dodatnih 5 milijuna eura. Na drugom mjestu je Manchester City koji je na pojačanja potrošio 108 milijuna eura, a treći je Leeds sa 105 milijuna eura.

‘Osjetit će posljedice’

Marca navodi da je Barcelona uspjela smanjiti goleme dugove prodajom dijela budućih TV prava, a katalonski klub je morao poštovati financijski fair play španjolske lige kako bi mogao registrirati nove igrače.

shimmer fallback
shimmer fallback

Španjolski mediji podsjećaju da će katalonski klub tek u budućnosti osjetiti posljedice silnog trošenja novca u ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku. Marca podsjeća da je Real Madrid jedini španjolski klub sa “zdravom” potrošnjom u prijelaznom roku.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.