UŽIVO

Europsko prvenstvo u Splitu

Prvo kolo skupine B

Hrvatska – Malta 0-0

Došao je i taj dan kad Barakude, nakon svojih ženskih kolegica, uskaču u bazen u Splitu, gdje započinje muški turnir 35. Europskog vaterpolskog prvenstva za hrvatske vaterpoliste. Za večernje je sate predviđena svečanost službenog otvaranja Prvenstva (20.15 sati), a odmah potom i utakmica 1. kola B skupine Hrvatska – Malta.

‘Odradili smo sve potrebno’

“S nestrpljenjem očekujemo početak Europskog prvenstva koje su konac dugačkih priprema, napornog ljeta u kojem smo igrali i Svjetsko prvenstvo. Odradili smo sve potrebno, reprezentacija je spremna za početak natjecanja i krećemo u ostvarenje što je moguće većeg, boljeg rezultata”, rekao je izbornik Ivica Tucak, prenosi službeni HVS izbornikovu izjavu.

Što se tiče suparnika Malte, vrlo kratko.

“Iskreno, nije momčad o kojoj bi trebali previše, iako se podrazumijeva da svakog suparnika cijenimo, poštujemo i tako ćemo se uvijek i postavljati. Važno je samo da mi s pravim pristupom uđemo u turnir.”

Povijest utakmica Hrvatske i Malte dovoljno govori. Na EP u Beogradu 2016. bilo je 22:2 za Hrvatsku, što je jedna od najviših pobjeda ne samo Barakuda, nego i u povijesti europskih prvenstava.

14 igrača na malteškom popisu

Naš jedini susret na europskim prvenstvima. Postojao je još jedan službeni, taj je završio 16:5. Kada bi procjenjivali ishod večerašnjeg, rekli bi da bi razlika mogla iznositi upravo negdje na sredini, 15-17 razlike. Koliko smo bili blizu, doznat ćemo večeras.

Kad pričamo o Malti, u njihovim redovima uoči utakmice izbio je pravi skandal. Naime, prema pisanju Sportskih novosti, samo 14 igrača Malte nalazi se na popisu za večerašnju utakmicu. Navodno je u momčadi izbila velika svađa i momčad je razdijeljena na pola, a odvojeno su dvije ekipe, dvije družine, te su u takvim oblicima i doputovale u Split.

Nema miješanja onih koji ne pričaju

“Jedna polovica ne priča s drugom, ali doslovno i niti malo! Uostalom, koliko to daleko ide govori i podatak da su došli s dva odvojena leta!? Nije bilo miješanja onih koji međusobno ne pričaju. Razlog pucanja komunikacijskih veza u malteškoj vaterpolskoj reprezentaciji još nismo otkrili, što je priznajemo, veliki novinarski propust koji ćemo s vremenom ipak pokušati ispraviti”, javlja SN.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.