LEGENDARNI Kolumbijac Faustino Asprilla (52) nekada je bio jedan od najzanimljivijih napadača. Prije 25 godina u dresu Newcastlea je zabio gol tadašnjoj Croatiji i sa svojim Newcastleom prošao drugo kvalifikacijsko kolo za Ligu prvaka. Hrvatski je prvak tada primio gol u 119. minuti od Temura Ketsbaije i ispao, a Asprilla je Engleze doveo u vodstvo iz penala.

Kolumbijac Asprilla danas živi od prodaje vlastite marke kondoma Tino, a nogomet ne igra od 2004. godine. U intervjuu za Gazzettu dello Sport slavni je napadač rekao:

“Nogomet je za mene uvijek bio zabava bez pravila i shema. Sad mi je još bolje. Imam farmu, kolumbijskoj vladi prodajem šećernu trsku i prodajem kondome. Živim baš sretan život. Ja sam Asprilla, vodim čisti život bez pravila. Puno vodim ljubav jer mi je seks vrlo važan u životu.”

Rekao je ponešto i o nogometu: “Mene su se obrambeni igrači bojali, znam to. Ne sviđa mi se današnji nogomet jer danas nogometaši premalo igraju s loptom. Zato volim Realovog Brazilca Viniciusa, igrao sam sličan nogomet.”

U Europi je igrao za Newcastle i Parmu, a za reprezentaciju Kolumbije je u 57 nastupa zabio 20 golova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.