CIBONI sutra istječe 60 dana pod blokadom računa, što znači da bilo tko od njenih brojnih vjerovnika ima pravo pokrenuti stečajni postupak. Dan ranije, danas od 13 sati, Aco Petrović i Saša Pavličić izložili su plan za spas kluba od gašenja na press-konferenciji akcije pod nazivom “Mi smo Cibona”.

”Emocije ne mogu spasiti Cibonu. Financije da. Idemo nas 2000 koji su financijski u stanju uplatiti po 5000 eura i tako pokrivamo dug i imamo solidan budžet za sljedeću godinu. Isti ti ljudi bi birali Skupštinu, Upravni i Nadzorni odbor. A Grad neka radi po svome”, predložila je Cibonina igračka i trenerska legenda na Twitteru, na kojem često iznosi stavove o situaciji u klubu.

Bez dvorane nema investitora

Cibona u međuvremenu posljednjim naporima pokušava dogovoriti ulazak investitora u klub, koji su navodno spremni pokriti četiri milijuna eura dugova i uložiti još dva za buduće troškove, no njihov je uvjet sređena situacija s dvoranom, koju klub nema.

Ciboni je Grad Zagreb oduzeo dvoranu pokrivajući njene stare dugove, a bivši dvostruki prvak zbog dugovanja prema Gradu pravno se ne smije ni prijaviti za koncesiju, a kamoli je dobiti bez natječaja. 

Šampionska momčad već se osula

Aktualnoj momčadi, koja je nedavno osvojila 20. naslov prvaka, ali tek drugi u posljednjih devet godina, klub je dužan po četiri ili više plaća i gotovo svi su već zatražili raskid ugovora. Ako dogovore transfer prije nego što se situacija u Ciboni možebitno razriješi, što su neki već i učinili, nepovratno su izgubljeni bez odštete.

Uprava Cibone, koja je preuzela kontrolu nad klubom prošle jeseni, a u međuvremenu otišla, prije pet mjeseci je objavila da je revizija pokazala 40 milijuna dugova, no Aco Petrović uvjeren je da je dug možda i dvostruko veći, zbog čega smatra da je za saniranje i kluba potrebno 10 milijuna eura. U nastavku možete pročitati tijek konferencije za medije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.