IAKO u nedjelju nije uspjela pobijediti Poljsku i tako osigurati prvo mjesto u skupini, plasman u glavne kvalifikacije za Eurobasket 2025. i pretkvalifikacije za Olimpijske igre 2024., privremeni izbornik Aleksandar Petrović tvrdi da još postoje šanse da se hrvatska košarkaška reprezentacija dočepa Igara u Parizu.

“Po završetku prozora u veljači znat će se i popis svih 16 reprezentacija za sudjelovanje na pretkvalifikacijskim turnirima za Olimpijadu u Parizu. Hrvatska je jedna od opcija, što je sjajna vijest. Ljeto 2023. će biti radno i ključno u nastavku započetog procesa”, napisao je Aco na Twitteru.

U veljači će se znati ishod svih prekvalifikacijskih skupina za Eurobasket, a time i koje će reprezentacije dobiti priliku boriti se za Olimpijske igre, odnosno tko će biti opcije za popunjavanje mjesta na pretkvalifikacijskim turnirima za Pariz. Sigurno je samo da će na njima igrati pobjednici pretkvalifikacijskih skupina za Eurobasket, a Hrvatska je nedjeljnim porazom od Poljske praktički izgubila sve šanse za prvo mjesto.

Još se ne zna točno ni kad se što igra

No, postoji mogućnost da Hrvatska dobije pozivnicu kao moguća najbolja drugoplasirana momčad ovih pretkvalifikacija. Problem bi mogao nastati zbog mogućeg konflikta u rasporedu. 

Kao druga u skupini, Hrvatska će morati u treći krug pretkvalifikacija za Eurobasket, koje se održavaju u kolovozu iduće godine. Olimpijske pretkvalifikacije također bi se trebale održati u FIBA-inim terminima u kolovozu, ali zasad nije jasno hoće li se termini preklapati.

Petrović je na Twitteru pohvalio nekolicinu igrača koji su se istaknuli na prošlotjednom okupljanju i utakmicama protiv Austrije i Poljske.

“Igrači koji nisu bili na ozbiljnijem radaru reprezentacije do sada (Kapusta, Badžim, Nakić,  D. Drežnjak, Branković) ostavili su dobar dojam. Dario nije pogodio otvorene šuteve protiv Poljske, ali protiv Austrije i na treninzima sjajan! Bit će još puno prilika”, napisao je Aco.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.