TRANSFER Emira Sahitija iz Hajduka u HSV tema je posljednjih desetak dana. Pisalo se kako je veznjak hrvatskog prvoligaša preskup za HSV, odnosno da Hajduk traži preveliku odštetu. Isticalo se kako bi se transfer mogao realizirati kada HSV proda Joshu Vagnomana.

Mladi njemački reprezentativac na kraju je i otišao u Stuttgart za 3.7 milijuna eura, no njemački mediji zasad ne pišu o konkretnom pomaku u pregovorima između Hajduka i HSV-a. Ipak, 24Hamburg je danas objavio kako je sportski direktor njemačkog velikana Jonas Boldt najavio nove transfere kako bi ojačao momčadi i vratio se u Bundesligu.

“Održali smo momčad na okupu, nismo izgubili najvažnije igrače”, rekao je Boldt za DeichStube. Cilj je napraviti iskorak, imati manje remija i ostvariti mali napredak”, dodao je. 24Hamburg objašnjava kako Boldt vjeruje u trenutnu momčad, čiji je član bivši hajdukovac Mario Vušković, no prodajom Vagnomana povećali su budžet za transfere, a osobito žele dovesti braniča i ofenzivca.

“HSV se tjednima bavi Sahitijem”

“Boldt ne želi potpisati bilo kojeg igrača. Trener HSV-a Tim Walter uživa radeći s mladim igračima”, tvrdi spomenuti medij, dodajući kako je sportski direktor potvrdio da HSV traži desnog bočnog te napadača, odnosno krilnog igrača. Podsjetimo, Sahiti ima 23 godine. “Hamburška momčad se tjednima bavi Emirom Sahitijem iz splitskog Hajduka, krilnim napadačem”, piše u današnjem tekstu 24Hamburga. 

Kosovski novinar Arlind Sadiku, ali i nekoliko tamošnjih medija prošli tjedan objavili su kako je Sahiti i dalje prioritet HSV-a za ovaj prijelazni rok. “Emir Sahiti je i dalje prioritet za Hamburg. Hajduk traži 4.5 milijuna eura, a njemački klub za kosovskog veznjaka nudi tri milijuna eura. Pregovori su u tijeku”, objavio je tada Sadiku na svom Twitter profilu.

24Hamburg je također ranije objavio da je Hajduk voljan prodati Sahitija ako HSV uplati tri milijuna eura odštete, ali ni pod kojim drugim uvjetima. U obzir ne dolaze ni posudba s pravom ili obavezom otkupa ni plaćanje na rate. Hajduk, barem tako pišu Nijemci, želi novac odmah ili ga ne želi uopće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.